Yakiniku på stekehelle
Rask Yakiniku med sesam og gochujangmajones
Ingredienser:
- 600 g oksefilet eller magert indrefilet (frossen og lett tint, lettere å skive tynt når den er litt halvfrossen)
- 3/4 dl japansk soyasaus
- 1 ss sesamolje
- 3-4 ss mirin
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 3 cm fersk ingefær, revet
- Nøytral rapsolje til steking
- Ristede sesamfrø og 2 skiver vårløk til topping
Gochujangmajones:
- 2 dl majones
- 0,5 dl rømme eller tykk yoghurt
- 2 ss gochujangpasta (koreansk chilipasta)
- 1 ts tomatpuré
Bland sammen sausen og sett den kaldt til servering.
Forslag til tilbehør:
- Hjertesalat
- Jasminris
- Gochujangmajones
- Kimchi
- Kokte voks- eller brekkbønner
- Limebåter
- Fersk koriander
Fremgangsmåte:
- Skjær kjøttet i tynne skiver så tynne som mulig av den halvt tint kjøttet (som tynne skiver).
- Legg kjøttet i en bolle og smak til med de andre ingrediensene. Bland godt og la det marinere mens du tenner den store stekehellen på terrassen. Pass på at stekehellen er skikkelig varm før du begynner.
- Drypp litt rapsolje på helle og legg kjøttet på. Stek raskt i et par minutter slik at kjøttet får en fin karamellisert overflate (dette går fort, så vær klar til å servere pannen på et underlag direkte på bordet).
- Topp Yakiniku med sesamfrø og fint hakket vårløk.
- Server med ris, gochujangmajones og valgfritt tilbehør.
TIPS: Bruk lokket
Ikke undervurder lokket når du lager mat på grillen. Et lokk reduserer tilberedningstiden og bidrar til å holde den varm. Men det åpner også for muligheter for andre typer matlaging som for eksempel gryter som skal putre litt lenger og mer. Vi har lokk som passer til de vanligste stekepannene våre. Du finner dem her: Link