Oppskrifter med Hällmark
Havrecrunch
Ingredienser:
50 gram smør, 1dl havregryn, 1dl solsikkekjerner, 1 dl sukker.
Slik gjør du:
Smelt 50 gram smør. Bland inn 1dl havregryn, 1dl solsikkekjerner og 1dl sukker. Varm opp til sukkeret har begynt å karamellisere seg (til det har blitt litt mørkere).
Multebær
3-4ss multebær (kan byttes med andre bær du liker)
Karamelliserte epler
4. epler, 2ss smør, 2 ss sukker, ½ ts kanel.
Slik gjør du:
Skjær opp eplene i tynne skiver, og stek lett i smør i ca 1 minutt. Tilsett sukker og stek til eplene får farge. Tilsett kanel.
Fløtekrem:
2 dl fløte
1 dl creme fraiche
Slik gjør du:
Pisk fløten til den tykner. Tilsett creme fraiche eller tjukk yoghurt og visp til ønsket konsistens.
Legg opp eplene i bunnen av en bolle eller et glass. Topp deretter med rømme og 1-2 ts multebær.
Legg så havrecrunch på toppen og nyt!