Oppskrifter med Hällmark
Rotgrønnsaks lapper
Ingredienser:
0,5 dl hvetemel, 0,5dl grovsiktet hvetemel, 1 ts bakepulver (valgfritt), ½ ts salt, 2dl melk, 1 egg, 250-300 gram valgfri rotgrønnsaker som for eksempel potet, gulrot, pastinak eller sellerirot. Ca 4 dl rensede traktkantareller eller annen sopp, smør og olje til steking.
Slik gjør du:
1. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle. Visp inn melken i flere omganger. Tilsett egg og pisk røren jevn.
2. Rasp rotgrønnsakene og bland de godt sammen i røren. Varm opp stekehellen og tilsett olje. Sørg for at hellen og oljen er varm før du starter stekingen.
3. Tilsett 1-2 dl av blandingen og flat den forsiktig ut, stekes til den er sprø ut til kantene før den snus.
4. Løft forsiktig for å sjekke om den er fast og sett den til side mens du steker traktkantarellene i smør og olje på høy varme til de er sprø, smak til med salt og pepper.
5. Topp rotgrønnsakslappene med tyttebærkrem og den sprøstekte soppen.
Tyttebærkrem
250 gram tyttebær, 80 gram sukker, 1 ts vaniljesukker, 1 eggehvite.
Slik gjør du:
Pisk eggehvitene til de blir skum. Tilsett sukker, litt og litt om gangen og visp kremen hard igjen. Tilsett tyttebærene og visp til de går i stykker og blandes inn i kremen med smak og farge av tyttebær. Smak til med sukker/vaniljesukker om nødvendig.